Řezy mandlové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 140 g Mandle
  • 140 g Cukr moučkový
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 140 g Cukr krupice
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 šálek Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 213.1 mg
  • Draslík 214.4 mg
  • Vláknina 6928.3 mg
  • Vitamín A 6928.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 6.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr s vanilkou utřeme s máslem do pěny, přisypeme nastrouhané mandle, tuhý sníh z bílků a zaprášíme moukou. Řádně promícháme.

  • 2

    Dortovou formu silně vymastíme, vysypeme hrubou moukou, směs do ní naplníme a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.

  • 3

    Příprava polevy: cukr prosijeme, utřeme se žloutky do husté pěny. Hotovou polevou potíráme ještě na vlahý moučník, rychleji oschne.

Komentáře k receptu