Smetanová omáčka s whiskey s višňovým kompotem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 762 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 96.9 mg
 - Draslík 107.8 mg
 - Vláknina 3200.2 mg
 - Vitamín A 3200.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 189.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Višňový kompot přelijeme do rendlíku. Třešně rozmixujeme s trochou sirupu nahrubo. Přidáme k višním a přivedeme k varu. Škrobovou moučku dobře rozmícháme ve whiskey. Přilijeme k višním a necháme vzkypět. Podle potřeby přisladíme. Kompot necháme vychladnout. Ušleháme pevnou šlehačku. Utřeme tvaroh s likérem, vanilkovým cukrem a 2 lžícemi cukru. Vmícháme šlehačku. Do sklenic vkládáme střídavě vrstvu krému a kompotu. Ozdobíme lístky máty a čokoládovými lístky.