Panna cotta s espressem a třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 110 mg
 - Draslík 182.4 mg
 - Vláknina 2200 mg
 - Vitamín A 2200 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1677.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrůlku přivedeme k varu espreso se smetanou a vanilkovým cukrem. Nezakryté vaříme na středním ohni cca 15 minut.
 - 
                                2
Mezitím namočíme želatinu na 10 minut do studené vody. Smetanu odstavíme z ohně. Želatinu vymačkáme a plátky necháme rozpustit ve smetaně. Přilijeme likér, promícháme, rozdělíme do formiček a odložíme na 6 hodin do lednice.
 - 
                                3
Třešně omyjeme, vypeckujeme a nasekáme nahrubo. Na mírném ohni rozpustíme moučkový cukr, zvýšíme intenzitu plamene a cukr necháme zhnědnout. Přidáme třešně a důkladně promícháme. Zakryjeme a zvolna cca 10 minut podusíme. Omáčku necháme vychladnout.
 - 
                                4
Před podáváním uvolníme krém nožem od okrajů formiček a vyklopíme na talířky. Přelijeme omáčkou a servírujeme.