Hrušky ve vanilkovém krému
Suroviny
- 100 g Džem jahodový
 - 400 g Kompot hruškový
 - 40 g Cukr krupice
 - 40 g Cukr krupice
 - 40 g Cukr vanilka
 - 200 g Poleva čokoládová
 - 40 g Pudinkový prášek - vanilkový
 - 200 g Smetana jihočeská lahodná33%
 - 60 ml Víno bílé
 - 1 ks Vanilkový lusk
 - 5 dl Mléko plnotučné
 - 3 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 88 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 6.3 mg
 - Draslík 89.8 mg
 - Vláknina 2282.3 mg
 - Vitamín A 2282.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 388.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vhodného kastrůlku vlijeme vodu, víno, přisypeme cukr a nakonec jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Vše přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku. Půlky oloupaných hrušek naskládáme do sladkého sirupu, kde je necháme namočené až do dalšího použití.
 - 
                                2
Příprava krému: do kastrůlku vlijeme mléko, vsypeme pudinkový prášek, přisypeme cukr a vložíme také vanilku. Za stálého míchání přivedeme k varu. Ve vaření krému pokračujeme až do jeho zahoustnutí a stáhneme z ohně.
 - 
                                3
Na střed dezertního talířku položíme půlku hrušky, volné jamky po jádřincích naplníme džemem. Hrušky přelijeme teplým krémem a v lednici necháme vychladnout. Vychladlý krém přelijeme čokoládovou polevou, opět vložíme do lednice, aby čokoládová poleva ztuhla.
 - 
                                4
Smetanu spolu s vanilkovým cukrem vyšleháme na šlehačku. Těsně před podáváním připravenou šlehačkou ozdobíme každou porci hrušek.