Hrušky ve vinné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr vanilka
  • 10 g Skořice celá
  • 10 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 750 ml Víno červené
  • 1 kg Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 551.4 mg
  • Vláknina 20655 mg
  • Vitamín A 20655 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky oloupeme, avšak ponecháme stopky, a vložíme do hrnce. Posypeme vanilkovým cukrem, přidáme skořici nebo badyán, zalijeme červeným vínem. Uvedeme do varu a přikryté vaříme asi 15 minut. Hrušky nesmějí být příliš měkké, aby si zachovaly tvar a pevnost. Pak je vyjmeme a položíme na talířky. Víno necháme ještě vařit, nebo můžeme ponechat pouze 300-400 ml, vyjmeme koření, vinnou omáčku zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce studené vody a ještě jednou provaříme. Omáčkou přelijeme hrušky, necháme vystydnout a ještě vychladíme v chladničce.

Komentáře k receptu