Pomerančový šerbet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Růžová voda
  • 6 ks Pomeranče
  • 1 ks Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 557.6 mg
  • Vláknina 14403.4 mg
  • Vitamín A 14403.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 160.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze dvou pomerančů vymačkáme šťávu. Z ostatních odkrojíme vršky, dužinu uvolníme ostrým nožem a najemno ji nasekáme. Šťávu přitom zachytíme.

  • 2

    Pomerančovou šťávu a nakrájenou dužinu smícháme s cukrem a necháme asi 10 minut stát. Vmícháme růžovou vodu, směs vložíme do nerezové mísy a postavíme na 4 hodiny do mrazničky. Občas zamícháme, aby se nevytvářely ledové krystalky.

  • 3

    Vydlabané pomeranče zmrazíme. Před podáváním je naplníme šerbetem a ozdobíme lístkem máty.

Komentáře k receptu