Vepřový smažený řízek v sýrovém těstíčku

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 plátek Vepřová kýta
  • 0.5 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 22.8 mg
  • Vláknina 63 mg
  • Vitamín A 63 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s mlékem, zašleháme vejce, osolíme, vmícháme nastrouhaný sýr a připravíme si řídké těsto. Řízky očistíme, naklepeme, po krajích nařízneme a osolíme.

  • 2

    Namáčíme je v připraveném těstíčku a smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji dozlatova.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 26.07.2015 20:31:53

Kdo má rád úpravu masa smažením, tak si pochutná. Udělala jsem jen trochu více těstíčka, to dělám vždy, ať nemusím šetřit :-) Ono záleží, jak jsou velké plátky masa. Smažím ve vyšší vrstvě oleje, tak ho je potřeba více, než uvádí recept. Jde použít i sýr uzený, někdy naklepané plátky masa potřu prolisovaným česnekem, nebo se dá přidat do těstíčka.

Odpovědět