Bazalková fritáta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 351 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 540.7 mg
 - Draslík 1982.1 mg
 - Vláknina 11279.5 mg
 - Vitamín A 11279.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.8 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozklepnutá vejce rozšleháme a smícháme s nakrájenou petrželí a bazalkou.
 - 
                                2
Směs opepříme a osolíme, přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
 - 
                                3
Na tenké plátky nakrájíme žampiony, rajčátka přepůlíme, na kolečka nakrájíme párky a zlehka osmahneme.
 - 
                                4
Nakonec vše zalijeme vaječnou směsí, přikryjeme poklicí a necháme smažit, dokud vejce neztuhnou.