Curyšské ragú
Suroviny
- 600 g Telecí plec
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 100 ml Víno bílé
 - 100 ml Hovězí vývar základní
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 270 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 173.2 mg
 - Draslík 702.6 mg
 - Vláknina 2103.4 mg
 - Vitamín A 2103.4 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na tenké nudličky, cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky, žampióny očistíme, rozkrájíme na plátky.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme 30 g másla, přidáme maso, krátce osmahneme, vyjmeme a necháme v teple, poté pánev vytřeme do sucha.
 - 
                                3
V pánvi rozpustíme zbylé máslo a podusíme na něm cibuli. Přidáme žampióny, zaprášíme je moukou, lehce zapražíme, zalijeme telecím vývarem, vínem, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhanou citrónovou kůru. Vše povaříme asi 8 - 10 minut, mírným varem.
 - 
                                4
Přidáme smetanu, maso znovu vložíme do pánve a minutu prohříváme. Posypeme nasekanou petrželkou, ihned podáváme.