Vepřové kotlety se šalotkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 943 kcal
 - Sacharidy 144 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 359 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 144 g
 - Cholesterol 83.6 mg
 - Draslík 3207.4 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 3.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, naklepeme a po okrajích nařízneme. Kotlety osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme je a urovnáme na nahřátou mísu.
 - 
                                2
Do zbylého tuku přilijeme bílé víno, vodu (nebo vývar), přidáme očištěné šalotky a podusíme je doměkka.
 - 
                                3
Kotlety přelijeme výpekem, obložíme podušenými šalotkami a ihned podáváme.