Zelí s fazolemi a vepřovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1211 kcal
 - Sacharidy 131 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 366 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 131 g
 - Cholesterol 138.9 mg
 - Draslík 2491.8 mg
 - Vláknina 47806.5 mg
 - Vitamín A 47806.5 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den předem namočené fazole uvaříme v téže vodě doměkka.
 - 
                                2
Omyté, nakrájené maso spolu s kysaným zelím zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut. Potom přidáme spařené jáhly a vaříme doměkka.
 - 
                                3
Z hladké mouky, sádla a najemno nakrájené cibule připravíme světlou cibulovou jíšku, zalijeme ji studenou vodou, rozmícháme a povaříme. Přilijeme ji k masu a zelí a nakonec přimícháme uvařené fazole.
 - 
                                4
Pokrm podle chuti přisolíme a ještě 10 minut povaříme.