Zeleninová polévka z hlávkového zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 161 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 418 mg
 - Vláknina 7972.5 mg
 - Vitamín A 7972.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Osmahneme na oleji na drobno nakrájenou zeleninu, přidáme nakrájené brambory, vše zalijeme vodou a vaříme doměkka.
 - 
                                2
Propasírujeme nebo rozmixujeme, osolíme, opepříme a ještě trochu přihřejeme.
 - 
                                3
Podáváme s na kostičky nakrájenou opraženou žemlí.