Plněné hovězí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 4313 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 87 mg
 - Draslík 601.1 mg
 - Vláknina 12962.5 mg
 - Vitamín A 12962.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řízky osušíme a naklepeme. Olivy nasekáme najemno. Okurky nakrájíme na jemné hranolky. Česnek oloupeme a nasekáme. Řízky opepříme a každou polovinu posypeme olivami, okurkami a polovinou česneku. Řízky přeložíme a na špičce zajistíme jehlami nebo párátkem. Potřeme ze všech stran olivovým olejem. Předehřejeme troubu na 75 °C.
 - 
                                2
Šalotky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Petržel omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Vylisujeme šťávu z pomeranče. Rozpalíme pánev. Řízky smažíme z každé stany na silném plameni asi 2 minuty, osolíme a v troubě udržujeme teplé. Na středně velkém plameni smažíme 2-3 min. šalotky a zbývající česnek, petržel a pomerančovou šťávu krátce povaříme, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Řízky obalíme v omáčce a servírujeme.