Skopový guláš lašský
Suroviny
- 240 g Brambory
 - 300 g Cibule
 - 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Mrkev kořen
 - 1000 g Skopová plec
 - 50 g Slanina vepřová
 - 30 g Sůl
 - 150 g Tuk
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 20 g Česnek
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 15 g Paprika mletá sladká
 - 100 g Petržel kořen
 - 300 ml Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 1239 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 17.7 mg
 - Draslík 317 mg
 - Vláknina 5645 mg
 - Vitamín A 5645 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Skopovou plec opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na kousky (4-6ks na porci).
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmahneme dorůžova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme vodou.
 - 
                                3
Do základu vložíme maso, osolíme je, opepříme a pod poklicí dusíme.
 - 
                                4
Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a provaříme.
 - 
                                5
Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostky. Částečně ji roztavíme, přidáme na kostky nakrájenou mrkev, petržel a žampiony, osmahneme a spolu s bramborami nakrájenými na kousky přidáme k masu.
 - 
                                6
Pokrm ochutíme třeným česnekem a vaříme do změknutí.
 - 
                                7
Nakonec podle potřeby přisolíme a krátce povaříme.
 - 
                                8
Skopový guláš vždy podáváme na teplých talířích.