Kuře pečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 882 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 124.5 mg
 - Draslík 283.7 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřata očistíme, opláchneme a necháme okapat. Pomocí jehlic nebo nití je ztvarujeme a mírně osolíme na povrchu i uvnitř.
 - 
                                2
Kuřata vložíme do pekáče, přidáme 2/3 dávky dávky másla, trochu vody a za občasného přelévání výpekem je upečeme dozlatova a poté vyjmeme.
 - 
                                3
Šťávu podle potřeby zředíme vodou, přecedíme, přidáme zbylé máslo a ještě krátce převaříme.
 - 
                                4
Při podávání vždy nasekneme kuřeti klouby. Jednotlivé porce podléváme šťávou.