Jehněčí kýta vařená ve vývaru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 730 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 230 g
 - Sodík 380 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 165 mg
 - Draslík 1656.5 mg
 - Vláknina 18208.2 mg
 - Vitamín A 18208.2 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu ovážeme čistou utěrkou, zajistíme nití.
 - 
                                2
Zeleninu očistíme a pokrájíme na větší kousky.
 - 
                                3
Zeleninu přendáme do hrnce, zalijeme 4l vody, přidáme koření a bylinky.
 - 
                                4
Uvedeme k varu a vaříme 60 minut.
 - 
                                5
Poté přidáme oloupané a pokrájené brambory a vaříme ještě 40 minut.
 - 
                                6
Pak vložíme do vývaru kýtu a vaříme 40 minut.
 - 
                                7
Uvařené maso pokrájíme na plátky a ihned servírujeme se zeleninou.