Jehněčí kýta s Nivou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 750 g Zakysaná smetana
  • 200 ml Víno bílé
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 kg Jehněčí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1245 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 1260 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 274.2 mg
  • Draslík 999.8 mg
  • Vláknina 347.8 mg
  • Vitamín A 347.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou jehněčí kýtu namočíme do druhého dne do mléka.

  • 2

    Potom maso protkneme česnekem, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.

  • 3

    Kýtu osmažíme na rozpáleném oleji, podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu.

  • 4

    Nivu rozetřeme a smícháme se zakysanou smetanou.

  • 5

    Když je maso téměř měkké, nalijeme na něj sýrovou směs a bez pokličky asi 20 minut zapékáme.

Komentáře k receptu