Vejce s čepičkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 83 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 77.8 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Osolenou vodu se lžící octa dáme vařit. Těsně před začátkem varu vody vlijeme pomocí naběračky rozklepnutá vejce. Hned, jak vaječný bílek ztuhne, přehrnme ho přes žloutek a takto upravená vejce vaříme na mírném plameni asi 4 minuty. Hotová vejce by měla mít tekutý žloutek, jako vejce vařená nahniličko.