Pohankový salát s jogurtem, paprikou a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 489 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 3.9 mg
 - Draslík 536.4 mg
 - Vláknina 13855 mg
 - Vitamín A 13855 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce s 2 dl vody a dvěma špetkami soli. Vaříme přibližně 10 minut do měkka. Když vychladne, dáme ji do mísy.
 - 
                                2
Omyjeme rajčata, zelené papriky. Rajčata pokrájíme na osminky, papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké nudličky. Zeleninu přidáme k pohance. V misce vymícháme bílý jogurt s prolisovaným česnekem a solí (2 špetky). Ochucený jogurt zamícháme do pohanky se zeleninou. Salát podáváme vychlazený.