Kozí sýr s vaječnými těstovinami a zeleninou
Suroviny
- 60 g Sýr Feta
 - 100 g Rajčata Cherry
 - 250 g venkovské vaječné nudle
 - 1.2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Olej olivový
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Lilek
 - 2 ks Cuketa
 - 1 ks Paprika oranžová
 - 2.5 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 522 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 5.1 mg
 - Draslík 283.8 mg
 - Vláknina 6591.3 mg
 - Vitamín A 6591.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme a omyjeme zeleninu: cibuli, zralá cherry rajčata, lilek, mladé cuketky. Tu rozkrojíme, odstraníme z ní semínka, pokrájíme na proužky. Z lilku odkrojíme spodek se stopkou, přepůlíme ho podélně, dužinu posolíme (1 lžička) a necháme asi 10 minut "vypotit", poté lilek omyjeme, osušíme a i s cuketkami ho nakrájíme na malé kostičky, přibližně 1x1cm velké. Rajčata rozpůlíme. Kozí sýr feta nakrájíme na kostičky. omyté bazalkové listy posekáme nadrobno a odložíme je.
 - 
                                2
Drobně pokrájenou cibuli dáme na rozpálený olej v hlubší pánvi a za stálého míchání ji zpěníme. Přidáme lilek a pomalu ho smažíme 5 minut, přimícháme papriku, smažíme další 3 minuty a nakonec přidáme rajčata s cuketou. Směs osolíme, opepříme, důkladně promícháme a pomalu smažíme dalších 6 minut.
 - 
                                3
Mezitím nalijeme do hrnce vodu, zamícháme do ni sůl, olej a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme široké nudle, zamícháme, teplotu zmírníme a podle návodu těstoviny uvaříme al dente. Nudle scedíme, necháme okapat a promícháme je v horké pánvi se zeleninou. Těsně před servírováním do horkých těstovin se zeleninou přimícháme fetu s bazalkou.