Milánské krůtí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Rajčata
  • 180 g Artyčoky
  • 0.5 kávová lžička Bazalka
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Krůtí prsa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 162.5 mg
  • Draslík 1003.5 mg
  • Vláknina 6900.8 mg
  • Vitamín A 6900.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s pepřem a solí, řízky obalíme, přebytečnou mouku oklepneme.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpálíme olej, řízky pečeme po dvou, z obou stran asi 2–3 minuty. Hotové vyjmeme a uchováme v teple.

  • 3

    Rajčata opereme a nasekáme na drobno. Artyčoky z konzervy necháme okapat a rozpůlíme je. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo.

  • 4

    Do výpeku v pánvi přidáme lžíci oleje a cibuli na něm podusíme, až zesklovatí, přilijeme víno, směs povaříme a ze dna uvolníme připečenou šťávu.

  • 5

    Přidáme rajčata, artyčoky, sušenou bazalku a povaříme. Omáčku rozdělíme na řízky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu