Bramborové knedlíky plněné pečeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 100 g Slanina vepřová
  • 250 g Drůbeží maso pečené
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 87.6 mg
  • Draslík 661.1 mg
  • Vláknina 6426.5 mg
  • Vitamín A 6426.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory předem uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a umeleme.

  • 2

    Pečené kuřecí maso umeleme. Na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme umleté maso, osolíme špetkou soli, opepříme a chvíli smažíme.

  • 3

    V míse smícháme umleté brambory s vejcem, moukou, špetkou soli, přeneseme na jednou lžící hladké mouky posypaný vál a vypracujeme pevné těsto. Opět vál podsypeme lžící hladké mouky, těsto rozválíme a rozkrájíme na čtverce. Do středu každého čtverce navrstvíme prochladlou náplň, těsto spojíme, vytvarujeme kulaté knedlíky a uvaříme ve vroucí vodě osolené dvěma špetkami soli. Knedlíky vaříme zhruba deset minut. Dbáme, aby se knedlíky nepřichytly dna.

  • 4

    V mezičase na pánvi osmažíme drobně pokrájenou slaninu a cibuli.

  • 5

    Knedlíky servírujeme polité slaninou s cibulí.

Komentáře k receptu