Drůbeží játra se zeleninou pečená na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 500 g Játra kuřecí
  • 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 582 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 459.7 mg
  • Draslík 566.7 mg
  • Vláknina 3094.3 mg
  • Vitamín A 3094.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra z kuřete (můžeme použít i jiná drůbeží) důkladně propláchneme, dočistíme a pokrájíme na větší kusy. Potom rozehřejeme sádlo a na sádle osmahneme kousky anglické slaniny. Ke slanině přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Cibuli na větší kolečka nebo kousky, česnek na tenké plátky. Po krátkém osmažení přidáme k cibuli játra a znovu osmahneme.

  • 2

    Když jsou játra téměř hotová, ochutíme je sójovou omáčkou a ještě přidáme oloupaná rajčata. Rajčata můžeme pokrájet na čtvrtky, máme-li cherry rajčátka, necháme je celé. Ještě vše podusíme a přilijeme pivo. Piva tolik, kolik chceme šťávy. Nakonec osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu