Kuřecí plněné krky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Husí sádlo
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Česnek
  • 6 ks Kuřecí krk
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 768 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 34.3 mg
  • Draslík 83.5 mg
  • Vláknina 6877.2 mg
  • Vitamín A 6877.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 7.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kuřecích krků stáhneme kůži, důkladně je očistíme, potom je umyjeme a podložíme stranou. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme nadrobno, v pánvi rozpálíme husí sádlo. Přidáme cibuli, osmažíme ji do zlatova, vložíme česnek, ten necháme jen provonět, přisypeme mouku, chvilku za stálého míchání smažíme, vmícháme sůl, pepř, nasekanou petržel kudrnku, nakonec mletou papriku, vše ještě zamícháme, pánev stáhneme ze sporáku a směs ponecháme trochu vychladnout.

  • 2

    Vezmeme připravené kůže z krku a naplníme je touto směsí, konce každé kůže zašijeme nití. Pekáč vymažeme olejem, naplněné kůže naskládáme do pekáče, vložíme do předehřáté trouby a za občasného polévání vypečenou šťávou pečeme, dokud kůže nebudou mít křupavou načervenalou kůrku.

  • 3

    Upečené kůže vyjmeme z trouby a podáváme.

Komentáře k receptu