Medailonky z husích jater

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Játra husí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 15 g Sůl
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 5 g Paštikové koření
  • 30 g Cibule sterilovaná
  • 4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
  • 100 ml Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1872 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 401.3 mg
  • Draslík 480.9 mg
  • Vláknina 9090 mg
  • Vitamín A 9090 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá husí játra osolíme, okořeníme a nenakrájená dusíme pod pokličkou v červeném víně. Přidáme cibulky a očištěné, nakrájené žampiony. Játra přeléváme šťávou, po změknutí je vyjmeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Krajíce chleba opečeme na pánvi na másle a potom z nich vykrajujeme kulaté koláčky. Potřeme je směsí ze žampionů, šalotky a husté šťávy z jater, kterou jsme propasírovali sítem.

  • 3

    Játra nakrájíme na řezy a položíme na pomazané chlebové koláčky.

  • 4

    Podáváme jako studený předkrm.

Komentáře k receptu