Husa nadívaná makarony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 240 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 300 g Špagety, Makarony
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Játra husí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 dl Voda pitná
  • 3 dl Voda pitná
  • 2 kg Husa domácí
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1307 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 1011 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 516.4 mg
  • Draslík 1106.8 mg
  • Vláknina 2781.3 mg
  • Vitamín A 2781.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husu očistíme, omyjeme a odřízneme končetiny. Husu vykostíme tak, že nám zůstane velký plát masa v celku, který z každé strany osolíme.

  • 2

    Kůži neodstraňujeme! Husí játra podusíme na másle a pokrájíme na kostičky.

  • 3

    V osolené vodě uvaříme do poloměkka makarony. Scedíme je a dáme do mísy. Přidáme k nim nastrouhaný sýr, rozpuštěné máslo, 2 syrová vejce, nakrájená husí játra, sůl a pepř. Nádivku dobře promícháme a rozložíme ji na plát masa. Všechny strany k sobě dobře přišijeme tak, aby nám nádivka neutekla - kůže zůstane navrchu.

  • 4

    Naplněnou husu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme ze všech stran do zlatohněda. V průběhu pečení husu otáčíme a poléváme výpekem. Když je husa upečená, vyndáme ji z pekáče, výpek slijeme, necháme chvíli vychladnout, pak z povrchu sejmeme husí tuk.

  • 5

    Připravíme hříbkovou omáčku.

  • 6

    Do hlubší menší pánve dáme rozehřát máslo a na něm krátce osmažíme očištěné pokrájené hříbky. Přilijeme k nim 1/2 dl vody, přidáme sůl a ještě je chvilku podusíme. Ve smetaně rozšleháme žloutky s hladkou moukou a smetanu přilijeme k hříbkům. Necháme krátce přejít varem a přidáme výpek z husy.

  • 7

    Z husí rolády odstraníme nitě, nakrájíme plátky, které servírujeme s hříbkovou omáčkou.

  • 9

Komentáře k receptu