Jehněčí hřbet s husími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Jehněčí hřbet
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Játra husí
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 15 g Sůl
  • 600 g Rýže dušená
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 ml Víno bílé
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 653 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1223 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 371.5 mg
  • Draslík 557.5 mg
  • Vláknina 2596.3 mg
  • Vitamín A 2596.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí hřbet vykostíme, žampiony nakrájíme na plátky, husí játra na nudličky a lehce je obalíme v mouce.

  • 2

    Do máslem vymazaného pekáčku vložíme maso, posypeme solí, pepřem, povrch masa pomažeme máslem, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme hodinu a půl. V průběhu pečení maso podléváme vývarem a potíráme tukem z pekáčku. Půl hodiny před koncem pečení necháme tekutinu v pekáčku vysmahnout na tuk, přisypeme játra, žampiony, krátce orestujeme v tuku, opět podlijeme vývarem a dopečeme.

  • 3

    Jako příloha je vhodná dušená rýže.

Komentáře k receptu