Citronová kachna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kachní stehna
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Anýz mletý
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mandle
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 240 mg
  • Draslík 430 mg
  • Vláknina 10624.8 mg
  • Vitamín A 10624.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.2 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marinádu připravíme tak, že smícháme med, anýz, sójovou omáčku, zázvor, kůru a šťávu z citronu a asi 10min povaříme. Poté procedíme přes síto a svaříme na sirup.

  • 2

    Kachní stehna ochutíme solí a pepřem, kůží dolů je zvolna cca 12min opečeme na rozpáleném oleji. Obrátíme a opékáme dalších 10min. Mezitím pravidelně potíráme marinádou.

  • 3

    Stroužky česneku rozpůlíme. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme šikmo na cca 2cm silné plátky. Společně s česnekem a loupanými mandlemi orestujeme cca 10min na másle. Směs podáváme k masu.

Komentáře k receptu