Kuřecí prsíčka se žampiony ve smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 150 ml Sherry brandy
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 121.3 mg
  • Draslík 674.2 mg
  • Vláknina 1466.3 mg
  • Vitamín A 1466.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na kostky a opékáme na rozehřátém olivovém oleji asi 5 minut. Průběžně mícháme, aby se kostky masa opekly ze všech stran.

  • 2

    Očištěné žampiony opláchneme, osušíme a rozkrájíme na čtvrtky. Přimícháme je k opečenému masu a opékáme další 2 minuty.

  • 3

    Sherry a smetanu promícháme ve sklenici a nalijeme k masu a žampionům. Vaříme 1-2 minuty.

  • 4

    Pokrm dochutíme solí, pepřem a šťávou z limetky. Promícháme a posypeme nadrobno nasekanou petrželovou natí.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu