Oříškové kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 60 g Ořechy lískové
  • 125 ml Jogurt bílý
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kuře
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kardamom
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1146 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 87 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 380.1 mg
  • Draslík 1039.1 mg
  • Vláknina 5883.8 mg
  • Vitamín A 5883.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu smícháme jogurt s 1 lžící kardamomu, 1 lžičkou kmínu a 1 lžičkou pepře. Na nádivku smícháme v míse chlebovou střídku, nasekané oříšky a zbytek koření. Kuře opláchneme a osušíme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájený česnek a restujeme ještě cca 1 minutu. Poté olej scedíme, cibuli a česnek přemístíme do mísy. Přidáme 1 vejce a promícháme spolu se základem nádivky. Směsí naplníme kuře a otvor zašijeme. Dáme do zapékací nádoby, maso i kůži důkladně potřeme marinádou a necháme cca 1 hodinu odpočinout.

  • 3

    Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C zhruba 1 hodinu. Během pečení potíráme zbytkem marinády.

Komentáře k receptu