Předkrm z kuřecího masa- Pang-pang-ti-š

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Tymián čerstvý
  • 30 ml Omáčka sójová
  • 20 ml Ocet vinný
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Glutasol
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 125 mg
  • Draslík 627.3 mg
  • Vláknina 3298.2 mg
  • Vitamín A 3298.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme, důkladně omyjeme a uvaříme spolu s oloupaným česnekem v hrnci s vodou do měkka. Potom kuře vyjmeme, obereme maso od kostí a nakrájíme na tenké nudličky. V misce maso smícháme s pokrájeným tymiánem a zatím ho ponecháme stranou.

  • 2

    Příprava omáčky: do vývaru, ve kterém jsme vařili kuře, vložíme nakrájenou cibuli a česnek. Přilijeme sójovou omáčku, ocet, víno, sůl, pepř. Vše dohromady pod poklicí povaříme 30 minut. Před dokončením vaření do omáčky přidáme drobně rozkrájenou feferonku a zahustíme Glutasolem. Hotovou omáčku přecedíme přes sítko, přilijeme olej a zamícháme. Omáčku necháme vychladnout.

  • 3

    Okurky pokrájíme na tenké proužky a naskládáme na jednotlivé talíře nebo salátové misky. Na okurky klademe tymiánem ochucené maso.

  • 4

    Naaranžované okurky a maso přelijeme studenou pikantní omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu