Istrijské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 940 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 318.8 mg
  • Draslík 994.8 mg
  • Vláknina 2470.9 mg
  • Vitamín A 2470.9 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře naporcujeme a opečeme na oleji dozlatova.

  • 2

    Přidáme oloupanou cibuli a česnek nakrájené nadrobno, promícháme, osolíme a opepříme. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme ke kuřeti. Vše dusíme do vysmahnutí tekutiny, promícháme a přilijeme vodu, aby bylo maso zcela zakryté. Ochutíme majoránkou, nasekanou bazalkou a zvolna dusíme doměkka.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Komentáře k receptu