Burgundské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 50 g Anglická slanina
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rajčata
  • 250 ml Víno červené
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule červená
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1285 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 914 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 278.5 mg
  • Draslík 1216 mg
  • Vláknina 15811.2 mg
  • Vitamín A 15811.2 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a části nasekaných bylinek umícháme bylinkové máslo.

  • 2

    Očištěné a omyté kuře uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Protkneme klínky slaniny a naplníme zbylými bylinkami a nasekaným česnekem. Kuře vložíme na pekáč s nasekanou cibulí, pod kůži na prsou a na povrchu poklademe kousky bylinkového másla, obložíme omytými rajčaty, podlijeme vínem a vývarem a dáme péci do trouby.

  • 3

    Upečené kuře vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vývarem. Necháme částečně vyvařit.

  • 4

    Kuře naporcujeme a podáváme s přecezenou šťávou.

Komentáře k receptu