Kuře dušené s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kuře
  • 120 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Vývar slepičí
  • 1 g Muškátový oříšek
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 8 g Sůl
  • 600 g Hrášek mražený
  • 1.77 g Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 špetka Šafrán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1321 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 193.5 mg
  • Draslík 767.9 mg
  • Vláknina 15072.5 mg
  • Vitamín A 15072.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykuchané kuře naporcujeme, osolíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, hrášek částečně rozmrazíme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme porce kuřete, podlijeme vínem a dusíme do vysmahnutí na tuk. Podlijeme vývarem, posypeme moukou, přidáme šafrán, muškát a dusíme doměkka. Mezitím podusíme na másle hrášek, přidáme ke kuřeti, prohřejeme a odstavíme.

  • 3

    Porce kuřete upravíme na talíře, obložíme hráškem, přelijeme vydušenou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu