Kuřecí křídla s rajčaty a okrou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Kuřecí křídla
  • 360 g Rajčata
  • 500 g Okra - Ibišek jedlý
  • 250 g Šunka dušená
  • 150 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Vývar drůbeží
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 129.5 mg
  • Draslík 772 mg
  • Vláknina 15438 mg
  • Vitamín A 15438 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.3 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná kuřecí křídla omyjeme, osušíme, posypeme solí, čerstvě pomletým pepřem 4 barev a kmínem.

  • 2

    Cibuli očistíme, rozpůlíme a nakrájíme ji na tenké plátky. Oloupaný česnek posekáme nadrobno. Rajčata omyjeme, spaříme je horkou vodou, oloupeme a nakrájíme je na kostky. Okru omyjeme a odkrojíme konce. Papriky omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Šunku nakrájíme na nudličky. Malé nakládané kukuřičky scedíme z nálevu a necháme je okapat.

  • 3

    V hrnci si rozpálíme olej s máslem a kuřecí křídla zprudka osmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme maso, na omastek vložíme cibuli s česnekem, krátce, asi 1 minutu restujeme, přidáme papriky, okru, šunku, promícháme a restujeme další minutu, pak přidáme rajčata, protlak, vývar a víno.

  • 4

    Vše promícháme, vložíme nazpět maso, hrnek zakryjeme poklicí a při mírné teplotě dusíme asi 35-40 minut.

  • 5

    Omyjeme petrželku kudrnku s pažitkou. Bylinky drobně pokrájíme. Když je maso měkké, směs dochutíme solí, každou porci ozdobíme bylinkami a servírujeme.

Komentáře k receptu