Římský salát s pečenými kuřecími plátky a caesar dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 50 g Máslo bylinkové
  • 50 g Ančovičky konzervované
  • 150 g Rajčata Cherry
  • 1 kávová lžička Hořčice kremžská
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Salát římský
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 0.04 dl Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1305 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 158.8 mg
  • Draslík 1368.2 mg
  • Vláknina 8386.3 mg
  • Vitamín A 8386.3 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.9 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 159.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Římský salát ze spodní strany seřízneme a uvolníme všechny listy. Důkladně propláchneme a necháme okapat. Z pórku odřízneme nejdelší list a z něj po celé délce ukrojíme cca 0,5 cm tenký plátek. Spaříme pod tekoucí horkou vodou a svážeme jím listy salátu dohromady.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, maso z obou stran osolíme, opepříme a na oleji opečeme. Vložíme do zapékací mísy, poklademe bylinkovým máslem a čerstvým rozmarýnem a v rozehřáté troubě cca 10 minut dopečeme.

  • 3

    Na dresink smícháme jogurt s majonézou a mlékem, ochutíme kremžskou hořčicí a česnekem. Ančovičky velmi jemně nasekáme a přidáme do zálivky. Osolíme a opepříme dle chuti.

  • 4

    Na každý talíř dáme připravený salát, rozdělíme kuřecí prsa, dozdobíme překrojenými cherry rajčátky, přelijeme dresinkem, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.

Komentáře k receptu