Těstoviny s kuřecím masem a francouzskou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Hroznové víno
  • 200 g Kuřecí prsa
  • 200 g Těstoviny Fusilli
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 2 kávová lžička Pesto
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 765 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 199 g
  • Sodík 1005 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 65.7 mg
  • Draslík 518.1 mg
  • Vláknina 12760 mg
  • Vitamín A 12760 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vařící vodou.

  • 2

    Kuřecí maso omyjeme studenou vodou, osušíme, rozkrájíme na nudličky, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.

  • 3

    V misce smícháme vinný ocet a olej, zálivku podle chuti opepříme a osolíme.

  • 4

    V druhé misce promícháme majonézu, pesto a zakysanou smetanu, směs opepříme a osolíme.

  • 5

    Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Celer omyjeme a nakrájíme našikmo. Hroznové víno opláchneme vodou, několik bobulí dáme stranou, ostatní rozpůlíme a odstraníme z nich semínka.

  • 6

    Uvařené těstoviny slijeme, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Okapané potom v míse promícháme s olejovou zálivkou.

  • 7

    K těstovinám přidáme majonézovou směs, kuřecí maso, nakrájenou mrkev, celer a víno, vše podle chuti ještě opepříme a osolíme.

  • 8

    Těstoviny s přísadami rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně kuličky hroznového vína a podáváme.

Komentáře k receptu