Slepice v žampionové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Slepice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 272 mg
  • Draslík 711.3 mg
  • Vláknina 1817.2 mg
  • Vitamín A 1817.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepici očistíme a naporcujeme. Maso vložíme do vařící osolené vody, přidáme zeleninu nakrájenou na kousky, cibuli a vše uvaříme doměkka.

  • 2

    Ze 40g másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem ze slepice, rozmícháme a povaříme. Vzniklou omáčku osolíme, opepříme, přilijeme smetanu a procedíme.

  • 3

    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Přidáme je spolu s porcemi slepice do omáčky, krátce povaříme a mírně okyselíme citronovou šťávou.

  • 4

    Podáváme s knedlíky nebo s jemnými noky.

Komentáře k receptu