Slepice v žampionové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 361 mg
 - Bílkoviny 81 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 272 mg
 - Draslík 711.3 mg
 - Vláknina 1817.2 mg
 - Vitamín A 1817.2 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 47.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slepici očistíme a naporcujeme. Maso vložíme do vařící osolené vody, přidáme zeleninu nakrájenou na kousky, cibuli a vše uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Ze 40g másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem ze slepice, rozmícháme a povaříme. Vzniklou omáčku osolíme, opepříme, přilijeme smetanu a procedíme.
 - 
                                3
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Přidáme je spolu s porcemi slepice do omáčky, krátce povaříme a mírně okyselíme citronovou šťávou.
 - 
                                4
Podáváme s knedlíky nebo s jemnými noky.