Slepičí vývar s nudlemi
Suroviny
- 200 g Celer bulvový
 - 130 g Mrkev kořen
 - 130 g Petržel kořen
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Nové koření celé
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.7 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Houby sušené
 - 1 polévková lžíce Libeček
 - 6 polévková lžíce Nudle vlasové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 195 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 676.4 mg
 - Vláknina 22235 mg
 - Vitamín A 22235 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu opláchneme a oloupeme, polovinu slepice očistíme, případně ještě rozpůlíme, česnek rozdrtíme. Cibuli neloupeme, jen rozpůlíme.
 - 
                                2
Slepici vložíme do vody s lžičkou soli a asi hodinu vaříme na mírném plameni. Poté přidáme česnek, sušené houby, kořenovou zeleninu, koření, libeček a vaříme, dokud nejsou maso i zelenina měkké. Vývar přecedíme, vložíme do něj uvařenou nakrájenou zeleninu podle chuti, část masa ze slepice, které jsme nakrájeli na kousky a zvlášť uvařené vlasové nudle podle návodu.