Zadělávaná slepice na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 545 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 191.1 mg
 - Draslík 416.5 mg
 - Vláknina 3353.4 mg
 - Vitamín A 3353.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou slepice vložíme do studené vody spolu s kořenovou zeleninou, solí, cibulí a kořením a pozvolna necháme vařit, až je maso měkké. Slepici vyjmeme a rozdělíme na porce, vývar zprudka vyvaříme, aby zůstal jen asi litr tekutiny, a odstavíme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání vlijeme do vývaru a krátce povaříme. Nakonec vmícháme žloutky, dosolíme, opepříme a vrátíme porce slepice. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.