Slepice v nudlové polévce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 383 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 185 mg
 - Draslík 552.4 mg
 - Vláknina 1928.1 mg
 - Vitamín A 1928.1 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme a oloupeme celer s mrkví a nasekáme petrželovou nať. Slepici očistíme, vyjmeme drůbky a rozčtvrtíme ji. Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu, vložíme do ní slepičí čtvrtky, drůbky, zeleninu, přidáme střední cibuli, tři stroužky česneku, nové koření, zrnka pepře a zhruba 2 hodiny mírně vaříme doměkka. Po 30 minutách vaření z polévky vyndáme zeleninu a celer s mrkví nakrájíme. Když je slepice měkká, vyndáme ji na mísu a polévku přecedíme.
 - 
                                2
Slepičí maso obereme z kostí a spolu s drůbky nakrájíme. Polévku znovu uvedeme do varu, vložíme nudle, 4 minuty je povaříme, pak přidáme maso s drůbky a zeleninu a necháme v polévce prohřát.
 - 
                                3
Polévku podle chuti přisolíme, rozdělíme na talíře a podáváme s nasekanou petrželovou natí.