Opečené mleté slepičí plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 432 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 286.9 mg
 - Draslík 450.6 mg
 - Vláknina 1234.7 mg
 - Vitamín A 1234.7 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polovinu slepice zbavíme kůže, vykostíme a maso dvakrát umeleme. Vepřový bok bez kůže a kostí nahrubo nasekáme, žemli nakrájíme na plátky a zalijeme mlékem.
 - 
                                2
V míse smícháme slepičí a vepřové maso s namočenou žemlí a žloutky, přidáme sůl a nastrouháme muškátový oříšek, vše promícháme a přeneseme na vál. Na vále směs zahustíme strouhankou, dobře prohněteme a vytvarujeme 6 oválných plátků, které pak v rozpáleném sádle na pánvi opečeme dočervena.
 - 
                                3
Plátky podáváme jak teplé, tak studené.