Ragú ze slepice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1142 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 672 mg
 - Bílkoviny 105 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 349.2 mg
 - Draslík 2081.7 mg
 - Vláknina 22440.4 mg
 - Vitamín A 22440.4 mg
 - Vitamín B6 2.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 132.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou slepici rozčtvrtíme a uvaříme ve slané vodě. Scedíme, vývar necháme stranou, maso obereme z kostí a pokrájíme na kousky.
 - 
                                2
Větší květák rozebereme na růžičky a vypereme, malé cibulky oloupeme a na plátky nakrájíme očištěné žampiony.
 - 
                                3
Do vývaru ze slepice dáme vařit květákové růžičky, po 10 minutách přidáme cibulky a žampiony. Vaříme doměkka, zeleninu a houby vyjmeme z vývaru a uchováme v teple.
 - 
                                4
Mezitím si v kastrole připravíme z mouky a másla světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, ušleháme na řídkou omáčku, kterou necháme vyvařit nahusto. Hotovou omáčku podle chuti přisolíme, okořeníme muškátovým květem a zjemníme šlehačkou. Do omáčky vložíme slepičí kousky, přidáme květák, cibuli a žampiony a vše dobře prohřejeme.