Vývar ze slepičích křídel se slávkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 651 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 46.7 mg
 - Draslík 856 mg
 - Vláknina 2192.3 mg
 - Vitamín A 2192.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci přivedeme k varu 3l mírně osolené vody. Přidáme očištěná slepičí křidélka, oloupanou cibuli, šalotku a česnek, omytý řapíkatý celer a svazek bylinek. Opepříme a pod pokličkou velmi zvolna vaříme asi 2 hodiny.
 - 
                                2
Když je vývar hotový, na pánvi zprudka orestujeme slávky, aby se otevřely. Restujeme asi 3 minuty. Vyvařenou šťávu uchováme a přecedíme. Slávky vyloupeme, několik nevyloupaných necháme stranou.
 - 
                                3
Vyloupané slávky rozdělíme do misek a přelijeme trochou šťávy.
 - 
                                4
Z vývaru vyjmeme křidélka, vývar přecedíme, přivedeme k varu, osolíme a ještě opepříme. Hotovým vývarem přelijeme slávky, posypeme nasekanou pažitkou, kerblíkem a ozdobíme nevyloupanými slávkami.
 - 
                                5
Ihned podáváme.