Slepice na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 1358 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 211.3 mg
 - Draslík 547.1 mg
 - Vláknina 2432 mg
 - Vitamín A 2432 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slepice očistíme, opláchneme, rozporcujeme, nasekneme v kloubech a osolíme.
 - 
                                2
Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme ji dorůžova na třetině dávky tuku. Přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody. Uvedeme do varu. Do vařícího základu vložíme slepice, dusíme je téměř doměkka a potom je vyjmeme.
 - 
                                3
Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, dobře rozšleháme a za občasného prošlehání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
 - 
                                4
V polovině varu do omáčky přilijeme mléko a smetanu, omáčku přisolíme, dovaříme a procedíme na porce dušených slepic.
 - 
                                5
Nakonec omáčku spolu se slepičím masem ještě krátce podusíme.