Pstruzi nadívaní švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 30 g Petržel - nať
  • 200 g Švestky sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 kg Pstruh
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 1405.7 mg
  • Vláknina 8606 mg
  • Vitamín A 8606 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0.4 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené švestky necháme v páře změknout asi 10 minut. Vypeckujeme je a nakrájíme.

  • 2

    Očištěné, osolené (i z vnitřku) pstruhy švestkami naplníme a zašijeme.

  • 3

    Oloupanou cibuli nastrouháme, petrželku nasekáme a obojí rozprostřeme do olejem vymaštěného pekáčku. Ryby namočíme do oleje, položíme na cibuli a za občasného podlití vínem upečeme.

  • 4

    Ryby vyjmeme, výpek rozmixujeme se žloutky a citronovou šťávou a nalijeme na pstruhy.

Komentáře k receptu