Vepřová krkovička s paprikovou směsí
Suroviny
- 600 g Vepřová krkovička
 - 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.25 l Vývar z hovězích kostí
 - 1 dl Víno bílé
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 0.17 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 417 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 138.3 mg
 - Draslík 391.8 mg
 - Vláknina 2512.8 mg
 - Vitamín A 2512.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, u kostí a po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme.
 - 
                                2
Na dno vymaštěného pekáče vložíme jemně nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek, poklademe je masem, pokapeme vínem (nebo vývarem) a chvíli zapečeme. Podlijeme trochou vývaru, dusíme přikryté v troubě. Během dušení maso občas obrátíme a podlijeme.
 - 
                                3
Měkké plátky vyjmeme, šťávu odpaříme a necháme mírně vysmahnout. Zalijeme vývarem, přidáme část nasekaných bylinek a uvedeme do varu. Vložíme zpět maso, prohřejeme.
 - 
                                4
Očištěné papriky pokrájíme na nudličky, zakapeme octem, přidáme med, zbylé bylinky a krátce podusíme.
 - 
                                5
Při podávání maso obložíme paprikovou směsí.
 - 
                                6
Vhodnou přílohou je rýže.