Platýz s lečem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 362 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 96.4 mg
 - Draslík 1102.5 mg
 - Vláknina 3321.3 mg
 - Vitamín A 3321.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 66.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté filety z platýze osolíme, opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme na nahřátý talíř.
 - 
                                2
Do oleje od opékání přidáme jemně nakrájenou cibuli, oloupaná, na plátky pokrájená rajčata, očištěné a rozkrájené papriky, vše podusíme. Zaprášíme moukou, osolíme, opepříme, přidáme kečup a promícháme.
 - 
                                3
K téměř hotovému leču přidáme filety platýze, ještě prohřejeme.
 - 
                                4
Při podávání ozdobíme porce ryby plátkem citronu a snítkou petrželky.