Bramborová zelná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 232 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 199.7 mg
 - Draslík 447.5 mg
 - Vláknina 5662.5 mg
 - Vitamín A 5662.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté hlávkové zelí nakrouháme na nudličky a osolíme. Oloupané brambory nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Zelí a brambory střídavě navrstvíme do hrnce, zalijeme horkou osolenou vodu a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Ze sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou ze zelí a brambor, rozšleháme a nalijeme zpět na zelí a brambory.
 - 
                                4
Polévku podle chuti okořeníme, přisolíme, okyselíme a nakonec vmícháme rozšlehané žloutky.