Jehněčí kýta na majoránce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 307 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 94.5 mg
 - Draslík 420.7 mg
 - Vláknina 3234.5 mg
 - Vitamín A 3234.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté maso vložíme do hrnce s vodou spolu s bobkovým listem, očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí a solí. Kýtu uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a zředíme ji vývarem. Opepříme, ochutíme prolisovaným česnekem a povaříme. Potom do omáčky přidáme uvařené, na kostky nakrájené maso, rozemnutou majoránku a podle chuti přisolíme.
 - 
                                3
Podáváme s vařenými bramborami a dušenou mrkví.